bandeninzameling; gebruikte banden; recyclen banden
INZAMELING

Uw banden, onze zorg

Wij zijn gespecialiseerd in het inzamelen van gebruikte en oude banden. Bandeninzamelingsbedrijf Van der Veen VOF zamelt gebruikte banden in op grote en kleine schaal.

 

Bandeninzameling overige banden

Onzer dienstverlening is inmiddels zover uitgebreid dat wij u altijd een passende oplossing kunnen bieden voor het afvoeren van uw gebruikte banden op milieuverantwoorde wijze.

 

Kunt u banden afvoeren middels het Recybem Systeem? Dan kan dit gratis. Bent u hier nog niet bij aangesloten, verzorgen wij dat graag voor u!

  • Als klant van ons is het mogelijk om een bandencontainer of -rek in bruikleen te krijgen (afhankelijk van de hoeveelheid banden op jaarbasis en beschikbare ruimte)
  • Wij werken met maandelijkste routes dus u wordt automatisch in onze routes ingepland zodat u nooit een overschot aan banden heeft liggen.
  • U kunt ons ook per email of telefonisch melden dat uw rek of container vol is.

Inkoop

Wij kopen ook hoeveelheden goede, gebruikte banden in, zowel in Nederland als in Duitsland.

Overige banden

Tevens verzorgen wij de afvoer van oude banden bij sloperijen en agrarische bedrijven. Van kruiwagen tot shovelband, wij voeren het af op een milieuverantwoorde wijze. Voor de kosten en mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Opslag

Alle banden worden per maat opgeslagen. We vinden dus snel wat u zoekt en hebben altijd een plek voor aangeleverde banden. Wij hebben gemiddeld zo’n 120.000 banden op voorraad.

Recycling van autobanden

Bandeninzamelingsbedrijf Van der Veen VOF is lid van de Vereniging Band en Milieu. Wij zijn hierdoor verantwoordelijk voor een milieuverantwoorde verwerking van gebruikte autobanden. Iets waar we ons dagelijks voor inzetten!

100 % van onze banden wordt hoogwaardig gerecycled.

Dit doen we met RecyBEM. Deze uitvoeringsorganisatie van Besluit Beheer Autobanden bewaakt dat voor elke nieuwe band een oude band wordt ingeleverd. RecyBEM oefent toezicht uit op de gecontracteerde inzamelingsbedrijven. U weet dus zeker dat de banden die bij ons worden ingeleverd een verantwoorde, nieuwe bestemming krijgen.

De autobanden worden onder andere verwerkt in:

  • kunstgrasvelden
  • rubberen tegels
  • asfalt
  • speeltuinen
  • stalmatten
Autobandenhandel
RECYBEM SPONSORT PLAKKIES

RECYBEM SPONSORT PLAKKIES

Duurzame slippers uit Zuid-Afrika die er ook nog eens heel leuk en hip uitzien, dat zijn Plakkies. Waarom Plakkies goed past bij de filosofie van RecyBEM? Omdat de zolen van de slippers zijn gemaakt van oude autobanden. En dat zit dus bijzonder comfortabel kunnen we u vertellen.